Tuesday, November 16, 2010

::Rentetan Apa Ni & SELAMAT HARI RAYA QURBAN::

Salam semua..

Alhamdullilah.. masalah berlalu.. terima kasih atas suggestion korang semua ye.. akhirnya dapat taska kat Kementerian saya..

Syukur.. RM20 sehari/orang.. ok la kan.. boleh jugak saya jengok budak 2 orang tu nanti..

Bukan ibu takmo amek cuti, sbb bulan depan nak amek cuti banyak.. adek ipar nak melangsungkan hari perkhawinannya.. for sure as a family members kita kena la ada before, during n after majlis kan..

Syukran Ya Allah.. memberi jawapan ke atas kesulitan ku..
Hopefully 2 beradik ni enjoy la menumpang kat "rumah orang.." hehehe

p/s: I'll love both of u forever sayang! muahhhh~

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILADHA BUAT SEMUA MASYARAKAT ISLAM DI SELURUH DUNIA!

Luvs,
~Ibu~

Thursday, November 11, 2010

::Apa Ni::

Korang, cenna ni weii..
cuti raya aji NURSERY TUTUP dari rabu sampai Ahad!!
Adoiii.. cenna ni.. saya & hubby kije hari KHAMIS & JUMAAT..

anak2 cenna~ ishhhhh

Luvs,
~ayu@rshad~

Monday, November 8, 2010

::Zoo Negara part 2::

Sambungan cerita di Zoo Negara..

Kami bergerak ke zoo dalam pukul 9.30pagi, setelah bertungkus lumus menyiapkan 2 jenis sandwich untuk di bawa sebagai kudap2an ketika penat berjalan nanti dan juga berperang dengan anak² nak siapkan diri, dengan bergaduh nak pilih t-shirt 'pilihan hati' nya.. al-maklum la kan.. dah beso.. sib bek adek ikut jek kata ibu.. tak baik lawan ckp ibu tau.. hep!

ok jgn dok merapik.. jom kite cerita, betapa excitednya kakak farah dapat menjejakkan kaki melihat binatang² di dalam bukunya di alam yang nyata.. betapa tekunnya dia melihat ciptaan yang 'begitu besar' di mata kecil itu.. betapa taksubnya dia bila melihat binatang² tersebut bergerak ke sana sini dan sesekali mengeluarkan 'suara' seolah² menyambut kedatangan kakak ke kediaman mereka... jom saksikan aktiviti seharian keluarga Mr. zack di Zoo Negara..

mr. Zack & the eldest

gambar wajib yer!

Haa.. Baru complete *One Happy Family*

Adek in her good mood~
Kakak yang teruja melihat monyet bergayut!
tengok saja wajahnya! betapa teruja kan?!
poney
tak takut langsung ok..
yang buat ibu terkejut tu, dia boleh kiss kat muka poney nie.. OMG my angel~ so brave of u!
tengok tu.. selamba jek dia..
kakak farah bagi anak lembu makan
then anak kambing pulak
sambil2 ibu bergambar dengan zahraa sementara menunggu kakak habis menyuap makanan utk anak2 angkatnya.. hahaha
nampak tak.. ternganga mulut dia jerit, sebab rabbit respon kat carrot dia..
ni anak rusa nani, baru kembang ekor~
nama hyppo ni ~CHOMBEE~
takut tengok gg dia
teruja lagi.. sampai panjat pengadang tuh! scary plak ibu tengok tau!!
waktu ni tgk persembahan anjing laut.. bersesak2 sampai daddy dukung dia..

tak sabar nak ke tempat lain pulak~
sampai jek kat tempat seladang kakak jerit.. "ibu buffalooo~" hahaha adek badik la kan.. walhal ox!
eceehhh.. mcm faham jek tgk map tu sayang oii~
kakak penat la ibu.. rest jap jom.. sambil makan sandwich ibu
ohh adek.. nape ejek aunty/uncle ni.. tak baik tau!!
mood masih ok lagi!
Beruang/Bear
kambing
flamingo
sweet of u darlings~ muahhh
waktu ni kakak bagi arahan kat tram yang lalu.. dia kata"jalan.. jalannn.." sila lihat action tgn nya yer~
zebra
orang utan
cuba teka.. tempat apakah ini?? sungguh tertarik dengan warnanya..
sempat pulak nak berkenalan tu

cougar
daddy vs farah
ketika sesat mencari location kandang harimau.. maka 'tourist guide' memainkan peranan nya..
haiii auntiess~ comel tak saya pakai topi mcm ibu??
~berdua~

yang di tunggu ~ TIGER
ngaummmm~ yang lawaknya waktu ni kan.. kitorang take a nap jap utk tukar diapers adek.. belom sampai pon lagi kat kandang rimau ni.. suddenly dengar la rimau ni ngaummm.. tak semena2 farah terus berdiri drp kerusi sambil cakap "ibu, cepat laaa.. tiger da panggil kakak tu!!" boleh??
lion yang malas
sleeping beauty
deer
juga yang menjadi fav kakak ~ mr. elephant!! lama tau dia lepak kat sini!
amek kesempatan
abadikan kenangan
last but not least ~ miss girafe
bersama anak gajah biru~ huaahahahaha

memang seronok pengalaman pergi ke zoo membawa anak yang baru nak mengenali dunia haiwan.. keterujaan dia juga membuat kita sama teruja.. teruja untuk memberikan penjelasan, bunyi binatang tersebut, apa yang binatang tersebut makan, bahaya atau tidak untuk kita dekati.. kanak² memang enjoy bila belajar sesuatu yang baru, so do my farah, the big sista~
bagi kawan2 yang belum bawa anak² ke zoo, saya syorkan untuk ke tempat ini, selain daripada menambah ilmu pengetahuan, kenangan yang dibawa pulang is soooo priceless to them.. believe me! sampai hari ni kakak farah masih bercerita tentang haiwan² yang dilihatnya.. tak rugi geng... jom cuti-cuti dalam MALAYSIA!

P/S: Lepas ni nak kemana pulak yer.. last month pegi aquaria, KLCC tak amek gambar pon.. sayang..
(kakak farah teruja tengok SHARK tau.. ibu plak teruja tengok NEMO yang comel & colourful!


Luvs,
~ayu@rshad~