Friday, May 21, 2010

Belum masanya lagi

Buat saudara mara/kengkawan yang saya hormati & disayangi,
Sekadar pemberitahuan,
1st of all, terima kasih kepada yang sudi bertanya khabar, bertanya dah bersalin ke belum? da balik JB ke kat Putrajaya lagi... saya ucapkan terima kasih atas kesudian semua yang bertanyakan khabar saya, farah & baby dalam perut nie..
Ade yang sms yang tak sempat di balas, saya mohon maaf banyak2.. patah tangan saya bila hubby takde kat sisi.. namun terima kasih banyak2 buat family saya especially mak & ayah yang banyak tolong layan ragam KAKAK FARAH yang sedikit hanky panky skang nie..
Untuk makluman, saya dah berada di Kg. Melayu, JB since last Friday.. kiranya da seminggu da saya di sini..
Tentang bersalin pulak, saya dijangka melahirkan pada 23/5 (ahad nie).. tapi based from last experienced, saya kan overdue 9 hari.. kali nie macammane rupenya, hanya DIA yang MAHA MENGETAHUI..
Saya dah buat check up di sini, sekiranya saya tak bersalin jugak on 23/5, saya kene SERAH DIRI ke hospital by 30th May.. nak taknak.. kene admitted la kan.. mesti kene induce la kan...
Keadaan saya setakat ni alhamdulillah sihat, cuma nya sekali sekala false alarm tu datang, sakit la jugak.. tapi contraction yang tak tetap.. sakit tetap sakit, cumanya dia tak datang selang masa yang tetap...
Saya sering sakit kat lower abdomen.. di celah kelengkang, baby dah mmg betul2 engganged di laluannya.. kepala baby mmg dah masuk betul2 dan tak bergerak lagi.. selalu rase nak terkencing bila rambut baby terasa2 di bawah ni..
Saya berdoa sekarang nie, kalau nak terbersalin pon, biarlah suami saya sempat berada di sisi.. lepas hantar saya dan farah di JB, hubby teruskan rutin pekerjaan mcm biasa di Putrajaya... cuma hubby ingatkan saya, dah ade tanda, atau sakit yang berlarutan/berpanjangan, inform dia awal2.. at least boleh dia shoot balik JB on the spot (dengan izinNYA - 3-4 jam jek dah boleh sampai).. beg hubby sume dah standby dalam kete.. saya doakan agar ALLAH permudahkan perjalanan hubby saya untuk temani saya ketika bersalin kelak dan jauhkan perkara-perkara yang tak diingini..
Terlanjur berceloteh di entry kali nie, saya nak ambil kesempatan ini buat semua yang membaca blog saya,

SAYA INGIN MEMOHON AMPUN DAN MAAF, SEKIRANYA ADA PERKATAAN MAHUPUN PERBUATAN SAYA SAMAADA SECARA LANGSUNG ATAU TIDAK, DI DALAM PENULISAN BLOG INI, MAHUPUN PERBUALAN DI TELEFON ATAU PUN PERKATAAN SEMASA BERBALAS SMS, SAYA MOHON MAAF DARI HUJUNG RAMBUT HINGGA KE HUJUNG KAKI.. MAAF KAN SEGALA KHILAF SAYA..


dan saya juga mohon doa dan restu pembaca/sahabat & saudara mara sekalian untuk mendoakan semoga dipermudahkan urusan saya ketika proses bersalin kelak.. mohon juga mendoakan agar anak yang bakal saya lahirkan nanti sempurna fizikalnya, sihat & cukup sifat, begitu juga untuk diri saya, agar kekal sihat sesudah melahirkan supaya saya dapat menunaikan niat saya untuk fully breastfeed baby saya selama yang mungkin.. Mohon doa kalian mengiringi saya ketika di bilik bersalin kelak.. saya ucapkan terima kasih atas doa2 kalian buat saya dan baby, Semoga ALLAH memberkati hidup dan dimurahkan rezeki kalian.. amin... ya rabbal alamin..


note : apa2 berita terkini, akan saya update kelak.. sehingga jumpa lagi, Assalammualaikum..

Luvs,
~ayu@rshad~

Thursday, May 6, 2010

::My Mother ~ Yusuf Islam::

Something that ibu want to share with all of u out there di pagi Jumaat nie..
Farah started to sing this song.. so ibu kene la ambil inisiative, kene tahu lagu nie.. at least boleh nyanyi sama2 nanti kan..

kalau nak tau lagu dia cenna.. leh cari kat you tube yer.. :)

Dedicated this song to my beloved princess Farah NoufZaafira,

Who should I give my love to?
My respect and my honor to
Who should I pay good mind to?
After Allah
And Rasulullah
Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father

Cause who used to hold you
And clean you and clothes you
Who used to feed you?
And always be with you
When you were sick
Stay up all night
Holding you tight
That's right no other
Your mother (My mother)

Who should I take good care of?
Giving all my love
Who should I think most of?
After Allah
And Rasulullah
Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father

Cause who used to hear you
Before you could talk
Who used to hold you?
Before you could walk
And when you fell who picked you up
Clean your cut
No one but your mother
My mother

Who should I stay rigt close to?
Listen most to
Never say no to
After Allah
And Rasulullah
Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father

Cause who used to hug you
And buy you new clothes
Comb your hair
And blow your nose
And when you cry
Who wiped your tears?
Knows your fears
Who really cares?
My mother
Say Alhamdulillah
Thank you Allah
Thank you Allah
For my mother.

Luvs,
~ayu@rshad~

Wednesday, May 5, 2010

::Ade tokoh ke jadi perenang Negara ni??::

Salam semua..

Entry kali nie ibu nak cita pasal kakak farah p swimming..
kesian kat dia.. dah berminggu tak jalan-jalan.. so petang sunday tu kami bawak la dia p mandi kat swimming pool..

so takyah cita bebanyak.. jom kita tgk gambo yer..


muka excited nak mandi kat swimming pool..

ewahh.. excited.. sume dia nak bawak..

jom kengkawan...


sementara nak tunggu sampai kul 5 petang baru leh masuk..
so rileks jap la kat luar dulu

get ready nak masuk..
ade rupe cm perenang negara tak?? hehehe
kuak lentang pertama
amacam.. ade berani nak join...

muka cuak2 berani
ade hati nak ajak daddy masuk tempat dalam..
sudahnya baru sampai tangga kedua tu dia dah surrender... patah balik...
riang ria si kakak farah
dah habis mandi..
ade plak sorang aunty nie berkenan kat dia.. siap bagi duit RM2.. sedekah kat dia katanya..
alahai murah rezeki nya anak ibu nie..
dia takde anak pompuan, tu yang suka bangat tgk kak farah nie..
so duit yangdapat tu masuk tabung.. keropok kat tangan tu ibu yang belanja yer..
umpan nak soh balik.. hehehe
p/s1: tapikan.. ibu ngan daddy tak larat la layan karenah meragam dia..
hangin jek satu badan tgk perangai dia lately nie...
bak kata daddy, penangan nak dapat adek.. cenni la.. sabo kan aje..
p/s2 : ade ke kadang2 dia terlepas panggey saya "MUMMY" hahahaha..
layankan aja la..
sbb banyak dalam buku dia cerita pasal daddy n mummy.. so dia relatekanlah..
"ibu ni mummy farah kan??" bijak kan??

sekian dulu erk cita pasal kak farah
Luvs,
~ayu@rshad~

Sunday, May 2, 2010

~Uploading video~Trial..

First time saya cuba untuk upload video..
Testing.. testing dulu yer..

Ini adalah rakaman farah untuk memberanikan diri memasuki kolam renang..
saje untuk buat diri dia confident dengan air.. so banyak la kata perangsang/semangat during kakak dalam pool tu..

meh kita tengok sesama...

video

Luvs,

~ayu@rshad~