Saturday, October 10, 2009

~Pembawakan 1~

Salam,

Entry kali ni nak cite pasal diriku, entah lah, peknen kali ni alhamdulillah (sehingga ke saat ini, coming soon x tau la yer) xde plak morning sickness.. xde muntah2.. cuma setakat pening, meloya, angin tu ade la..

Just nak share, last weekend, kan daddy outstation, so tinggal berdua jek ngan farah kat umah. Badan dah rase cm x sedap.. tapi gagahkan jugak la sbb berdua jek ngan si manja ku tu kan.. bila tengahari tu sempatla masakkan lauk tuk farah nak lunch, sedang elok habis jek masak, terus daku rase cm goyang jek, pandangan pon nak kabur.. dalam hati dah terpikir cm nak pitam nyer simptom jek nie..

Terus terjelepuk kat dapur, sib bek la x pitam ke apa, masih lagi sedar.. hp pon sib bek dekat dapo jugak, dah kaget daku sempat lagi call hubby, dia pon takut jugak, kate tu mmg mcm nak pitam, then dia soh on the spot baring n naikkan kaki tinggi2.. x sempat nak masuk bilik da, daku landing jek kat dapo tu, naikkan kaki kat laci2 kabinet tu.. nasib baik jugak farah x buat perangai n elok jek tgh tgk tv kat hall.

Nak dekat 30 minit jugak la daku terbaring jek, sbb kalo angkat pala trus rase cm gelap mata tu jugak.. lastly buat tido dalam sejam, baru ok sket, farah pon temankan ibu tido.. tu pun merangkak masuk dlm bilik.. farah nampak terus dia pon ikut merangkak.. lawakkk tul.. dia ingat ibu dia main2 kot...

Nak ikutkan tiap2 hari daku minum susu, kalo nak kate low blood tu x pasti jugak la, sbb daku mmg ade history low blood nie.. Cuma satu yang daku pasan, daku x le nak berdiri lelama, tu yang nak buat gelap mata.. mcm2 kan pembawakan nie..

Hopefully, perkara2 mcm nie bersifat sementara la kan.. esok2 hilanglah hendaknya..
Doakan jua untuk daku n kandungan supaya jauh daripada perkara2 yang tak diingini yer..

One thing kan.. kenapa daku rase MALAS yang teramattttttt sangat yer???? Penat tau melayan rase MALAS nie...

Luvs,
~ayu@rshad~

Thursday, October 1, 2009

Rezeki

Salam kengkawan,

Sebenarnya inilah yang nak kongsi ngan u all semua.....



*
*
*
*
*



hehehe... Farah nak dapat adek la.. doakan semoga saya ngan baby yang dikandung ini sentiasa sihat dan jauh dari pelbagai musibah dan dugaan yer.. amin..

Nak cita sket, saya buat pemeriksaan ni dalam minggu ni jugak, di Putrajaya. Waktu balik dari kampung saya di Melaka, dah mula rase tak sedap badan, sakit tekak, selsema. Ingat kan semua tu sbb penangan makan juadah raya yang banyak sgt dan dok pekena ais tak benti...
So malam jumaat (siangnya saya dah start kije) tu, saya dah flat, badan pon da start panas, tapi sempat lagi tunggu siaran NUR KASIH tu.. (tapi last week takde kan?? hampaaa saya). saya sempat bermanja ngan hubby saya mintak bwk kan panadol dan air.. bila dia hulur jek panadol dan air tu, saya sempat ckp kat hubby, "entah2 I pregnant kot bie?", hubby saya jawab " Alah u tu, demam sket jek perasan peknen.." saya pon tak amek pusing la.. pas telan panadol tu, saya pon zzzzz sampai pagi esok...
Esoknya pagi2, saya masih tak puas hati, sib bek mmg spare pregnancy test kit tu kat umah, 1st urine terus saya test, baru letak 3 titik urine, then nak cebok la, x sempat nak cebok dah kuar 2 line.. tekejut beruk gakla saya... (tapi dah senyum meleret2 da dlm toilet waktu ni)
Lepas habis urusan dlm toilet sume, saya terus dapatkan hubby saya. Saya masih tanya soklan yang sama mcm mlm tadi.. dia kate saya perasan sendiri jek... saya pon geram, tunjuk la test kit tu kat dia.. terus terbuntang bijik mata dia.. betul ke ni?? hubby saya tanya... pregnant???? hahahahaha..
saya pon mcm x percaya jugak, esoknya saya beli test kit yang baru, test waktu tengahari dan hasilnya mcm test kit no.2 kat atas tu la..
begitu la ceritanya..
Pada masa yang sama, saya bersyukur sangat2... sesuai sangatlah pon kalau Tuhan berikan kami suami isteri rezeki anak kedua memandangkan KAKAK FARAH pon nak menginjak ke umur 3 tahun.
Skang nie, kalau saya tanya mane adek Farah, mesti dia akan belai perut saya, kalau saya tanya, sayang adek tak?? mesti dia senyum, angguk kepala dan cium tummy saya.. so sweet kan kak long sayang adek dia...
Hopefully Farah akan jadi Kak Long yang bertanggungjawab kepada adek2 nya nanti.. amin...
Luvs,
~ayu@rshad~