Sunday, April 26, 2009

Tag 2 ~ From Zura

@@2 in 1@@

Puan Zura aka Denso cute, saya telah melaksanakan tugasan awak yer...
daku nak tidodah nie.. esok kijo.... selamat membaca la yer...

TUGASAN HARIAN...????


1) bila terakhir anda cuci toilet?
Ahad lepas..

2)pencuci apa yg anda guna?
Allaaaa zura nie, kan aku kene bangun balik tgk dlm toilet.. jap......... Kleen (kaler purple)

3) dalam 1 minggu berapa kali anda mop lantai?kenapa?
ikut pada keseriusan kekotoran lantai umah ku, kalo farah muntah jawabnyer lagi rajin la kami (maksudnye +hubby ku ye) mengemop lantai

4)apa tugasan terakhir anda sebelum menjelang malam?
Siapkan milo En. somi ku, lps balik jogging/gym mesti dia mintak punyo..
lagi satu kalu farah merengek nak mandi, sempat la daku mandikan dia..

5) apa menu hidangan makan malam anda yg paling simple?
ermmm... payahhh gak nak jawabbb soklan nie, paling simple campuran buah2an la... (sbb dua2 ngah on diet) hehehehe

6)minuman selalu anda buat waktu pagi?
kat umah x penah buat (kalo waktu kije) - sbb dua2 bekpes kat opis
kalo weekend, wajib ade milo/choco malt tuk hubby ngan organic lemon tea panas tuk daku ngan farah

7)sebelum tidur apa yg anda suka lakukan?
Sblm ade laptop, daku nganga depan tv sambil bobok farah tdo la..
Semenjak dah de blog ni, aku dok sibuk siapkan ko nyer homework ni la zuraaaa oii.....

--------------------------------------------------------------------
BADAN ANDA....

1) berapakah berat anda sekarang dan juga ketinggian anda?
Berat = 70kg Tingi = 165cm (gumukkssss kannn)

2) berat yg paling tinggi dalam sejarah anda?
85kg - last 3rd trimester (sblm bsalin) ngeri kan tgk angka tu... hahahaha,

3) apakah makanan sampingan anda untuk memiliki tubuh badan lansing?
xde pon... eehhhh adeee... susut perut, tapi x susut2 pon.. wakakakaka...
aku ader experience ttg mknn sampingan/ubat diet nie.. so x bani nak amek ape2 pas dah terkene tu, walhal tu atas nasihat & recommendation doctor tuh.. tatoooootttt..xmo amek lagi...

4) berat yg paling rendah yg pernah anda dapat?usia anda ketika itu?
Berat = 49kg (waktu form 5 - leh kire x????? hehehe)

5) anda pernah sertai program pelansingan?
X PERNAH.. tapi mcm nak join jek... tapi bila korang bace jwpn soklan no. 3 tu, daku jadi serik kot..

6)apakah diet yg anda ambil untuk memiliki berat anda yg paling rendah?
badan aku ni kan cepat naik kalo x control makan, then cepat gak turun ( ni waktu blajo la) skang ni metabolisme dah rendah, so lambat la nak turun semula...
dulu, daku determined nak kurus, then buat sit up every day, makan pon pilih yg sihat, excercise slalu, mmg b'kesan, waktu nak konvo dulu... aku berjaya kuruskan badan...

7)apakah yg menyebabkan berat badan anda naik mendadak?
tension... kalo tension aku tend to eat a lot... so tanggung la padah... kannnn....
8)apakah target anda untuk kurus selepas ini?
skang target aku nak buang lemak2 kat perut, montot, lengan, peha tu sume...
sbb hubby aku sgt2 mendorong + jadi partner tuk aku diet skang nie... dia la penasihat utama aku.. since korang pon dah tau target aku nie, ingat2 kan lah daku selalu yer... itu lah gunanye kawan kan.....

9) miliki gambar anda dulu dan kini?
Gamba dulu banyak kat umah mak ayah aku... ade sket jek
kalo gambo skang ni melambak la...

10) sila upload...
aku amek gambo semula pic lama ye.. since x guna camera digital, aku ade hard copy jek...korang jgn x caye lak ea...

BEFORE
1. ni waktu aku convo 2. waktu ni aku praktikal kat KASTAM
*dedicated tuk PN. SURAYA AHMAD yang x caye aku kurus sblm nie.....
ni bukti ye Puan Sue...
AFTER

**lihat la perutku yang buncit tuhh.... arghhhh....
lagi satu korang tgk la jari jemari ku yang cincin pon da x muat nak pakai... sian kan..... :(


11) harus menjawab tag yg tertera nama di bawah?
So now your turn guys....
1. Besanku Ayien ~ Jay, Jeff & Jass
2. Ila ~ Izz
3. Herda ~ Mama Kek
4. Mek Sara ~ Hanim
5. Ira ~ opocot Molotup (hahaha)
6. Kak Fiza ~ Novelis ternama
7. Kak Wilda aka Bibu
8. Ieda ~ Amsyar
9. Zie ~ Hana
10. Puan SURAYA AHMAD
Luvs,
~ayu@rshad~

Friday, April 24, 2009

Nenek is 60th and Farah turns 2 y.o.

Salam semua,

Kali ni daku nak bercerita pasal sambutan bday utk mak dan farah.
Kami sume (hubby+angah+pot+adek) decided nak celeb kat cni, seblom tu byk gak tpt2 lain yg kitorg googles, lastly came out ngan result kat TGI FRIDAYS, since ade promotions kan.. pelagi kami pon terjah je trus ke Damansara.


Hari Sabtu lepas, dlm kul 4lebey kami gerak ke sana, kire ni supdek utk dinner trus la...
So meh kite layan pic yer....





This is my beloved parents


One happy family



Farah yang asik nak dok atas meja jek

Ni di antara dishes yang kami order


Start ngan Appertizer
(2 plate Mac & Cheese bites & 1 plate Boneless wings - xde dlm gambo)


"Double Stac Ques" - pot nyer


"Cajun Pasta" - angah nyer


2 sets Sizzle Chicken & Cheese - hubby ngan adek daku nyer


2 sets Honey Salmon - ni daku nyer ngan ayah - sedappp giloss!!!

Mak daku nyer lupe nak snap hehehe.... - "Dragonfire chicken"


Ni waktu diorg sing bday song to my mum..
(t'kejut dia + t'haru, sib bek dia x nangis waktu nie, biasa mak daku ni sensitif sket kalo mende2 yg touching nie.. hehehe)



Bday cake yang Fridays sponsor, btw ni Ice cream mocha topping ngan Chocolate ganache + Badam kat atas... wallllaaaahhhhhh... sodapppppp eaaaa....


Happy faces from them.. muahhh I love u mak, ayah...


Ni anakku yang enjoy sangat petang tu...
I love u alls....

Luvs,
~ayu@rshad~

Thursday, April 23, 2009

~S.H.O.P.A.H.O.L.I.C.S~

First of all, aku sgt la teruja bila SOPHIE KINSELLA terbitkan NOVEL nya jadi MOVIE.....

Disebabkan keterujaan itu, aku sanggup heret Farah p alamanda last two weeks semata2 nak g tgk movie nie.. korang tau, kat GCS alamanda tak amek CONFESSIONS OF A SHOPAHOLIC, hangin nyer aku waktu tu... Then hari Isnin lepas, cousins aku bgtau dah ade showing kat Alamanda. Yesss!!!



Aku pon planning la ngan cousins aku nak tgk Rabu aritu (konon nak amek cuti) sekali di sbbkan kerja yang sgt2 urgent, maka aku pn cancel la rancangan nak amek cuti. (kalo x dpt pekerja cemerlang x tau la nie) wakakakaka... then, cousins aku bg panas, dok sms bgtau cite nie mmg besh, rugi kalo x tgk... aku pon da panas montot la... sbb aku ni mmg penggemar novel2 Sophie Kinsella ni... so cousins aku masuk wayang kul 3.00pm, x boleh jadi nie.. takut nanti x sempat nak tgk, so aku pon terus buat reservation kul 9.05pm... ishhh lewatt plak..

Balik office jek daku pon memujuk rayu hubby ku, ajak g kul 6.55pm nyer movie, dia terus setuju... yehhhaaaaa.... sonokkk aku... lepas siap2 kan Farah, trus gerak ke Alamanda, beli pop corn, masuk wayang tgk suku room pon x penuh... aku lagi suke.... xde la sesak sgt...



Bila cite start farah pon start lena, and aku pon enjoyyy the movie ngan sonokkkknya..

Big thanks to Mr. Hubby sbb temankan bie tgk citer nie... thx a lot dear... hikhik..



eda, aku beli baru 6 hengget jek... jgn jeles ye..

beli 2 seats jek, sbb daddy nak pangku Farah..


Ni la antara koleksi Novel ku...
Luvs,
~ayu@rshad~

Wednesday, April 22, 2009

1st Tag from Ila & Paeh



1)Anda perlu printscreen wallpaper anda yang tengah gune skang..jgn tipu2 ek..
wall paper ni aku bubuh daripada 1st day beli laptop daku nie.. mmg x tukar2 lagi...


2)Bagitau kenapa anda suka wallpaper anda..
Suke sbb gambo ni was taken last raya.. sedondon... n yang paling penting dua2 CINTA HATI KU ade bersama... dan sbb aku suke sgt2 "sume tgk camera.." kakakakaka... sbb Mr. Hubby ku sgt susahla nak pandang camera bila nak bergambo...


3)Tag 10 orang
Memandangkan aku pon xde link nama2 kat tepi blog nie, so, sape yang belum buat, dijemput la untuk buat yer.. sbb tau, mesti ramai dah buat tag nie kan.... enjoyyyyy!!!!


p/s: ila, paeh, thx erk jadi org PERTAMA bg tag ni..


Luvs,
~ayu@rshad~

Friday, April 17, 2009

Today is 18th April... let celebrates..




Hari nie 18hb April, dalam bulan nie ade 2 tarikh yang penting dlm hidup aku...

Hari ni BIRTHDAY MY MOM- HJH. RASIMAH MD. SULTAN.

Petang ni nak gi celebrate both birthday ngan sume family, since my dad ngan adek bongsu I pon ade kat sini... kami sepakat nak celebrate birthday anak dara ku ngan bonda ku sekaligus...

To MOM,
Happy Birthday to you,
Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki oleh NYA,
Sentiasa di bawah lindungan dan rahmat Nya,
Semoga diberikan kesihatan yang sempurna dalam hidupmu,
Dijauhkan daripada sebarang penyakit,
Semoga doa2 mu di makbulkan oleh Allah s.w.t,

yang paling utama,

Kaulah tempat ku mengadu,
Kaulah penenang tika ku gelisah,
Kau juga Ratu Hatiku,
Kau yang membesarkan ku,
Aku bangga menjadi anakmu,
Terima kasih atas pengorbanan yang kau berikan,
Atas kasih dan sayang yang kau curahkan tanpa batas,
Aku sangat menghargainya mak,
Selamat menyambut hari lahir...
Along, Zubir & lil Farah sentiasa sayang mak..
love u MOM!!!

Luvs,
~ayu@rshad~

Thursday, April 16, 2009

1st entry


Salam..

nie my 1st entry, setelah berkurun2 lama nye nak buat blog sendiri..
akhirnya "menjadi" jugak la sebuah blog yang ku cipta khas untuk perjalanan kehidupan KAMI SEKELUARGA (~daddy+ibu=F.A.R.A.H~)

Nothing much to say (ye la kan, 1st time, jenuh dok menggodek je la dlu ea..)
Semoga daku ber'disiplin' & "komited" utk update blog baru ku ini la ye...

Mohon bantuan dan tunjuk ajar daripada rakan2 yang sudi nak berikan pertolongan ttg daku yang x berapa nak terror pasal blog ni ye..


sekian untuk entry pertama ini.. hehehe
(aku baca, aku plak rase lawak wei...)