Monday, December 28, 2009

~Insiden~

Salam...
Fuhhh... berkurun saya nak update cerita nie.. takde masa dan bila nak upload gambar asyik error saja.. so saya pon fed up n give up.. tu yang lama tak bukak2 story nie lagi..
Hari ni saya cuba upload gambar, alhamdulillah semuanya da masuk.. so boleh la saya start bercerita yer..
Penah tak u all p shopping complex dan nampak patung2 yang da siap pakai baju di dalam butik2 pakaian... macam contoh kat bawah nie.. mestilah selalu kan... ape nak heran tgk patung nie.. tapi kan my dear frens, saya ade cerita disebalik patung2 yang da siap di pakaikan baju dan aksesori mcm kat bawah nie...
Ceritanya bermula mcm nie.. seperti tarikh di atas, saya n hubby tak bercadang pon nak p shopping, cuma lepas b'fast di luar pagi tu, saya bgtau hubby nak cari maternity blous sepasang dua utk dipakai ke opis due to my tummy yang da makin comel nie.. :) so lepas b'fast tu kami pon ke ALAMANDA utk cuci mata, kot2 ade blous2 yang terbekenan.. so 1st kami masuk la PARKSON, looking for maternity department, rupanya takde.. so malas nak buang masa berlegar2 dalam tu, so we decide trus nak ke butik2 maternity yang lain kat luar tu.. sambil berjalan2 tu, gatal plak saya nak masuk satu butik nie.. hubby pon ikut kan aja la.. so sementara saya tgk2 baju kat situ, hubby pon melayan cik farah kami yang bertambah2 bijak akal fikirannya.. dari jauh say dengar kakak farah seronok bergelak ketawa ngan daddy.. ok la.. takde masalah..

TIBA-TIBA jek, sambil2 saya tgk baju tu, dengar bunyi dentuman yang sangat kuat... terkejut saya.. 1st thing, for sure saya cari anak dan hubby dulu.. sekali saya tgk.. both of them ade kat sana.. rasa2 u all boleh bayangkan tak ape yang terjadi...

Patung2 yang lengkap berpakaian (mini queen) jatuh satu persatu.. sebanyak 3 bijik patung tu... alamak... saya tgk ade sorang chinese girl tgh dok pegang farah.. n saya tgk muka farah nampak cuak.. hubby pon saya tgk tgh nak pegi dapatkan farah..
Rupanya farah saya yang jatuh kan mini queenstu secara tak sengaja... hubby kata sebelum tu dia just main2 kat tepi patung tu jek.. suddenlly jek dia tgk patung2 tu da jatuh, rupanya chinese girl tu kate farah nak sandar kat patung tu.. so satu tumbang dok hempap2 la yang lain.. semua patung yang ada atas tu pon rebah ke bumi..So dengar rasa courtesy, saya pon p la jumpe ngan sales girl dia yang da sememangnya panic dgn keadaan tersebut, saya mintak maaf dengan behaviour anak saya... ingatkan da settle da.. sekali dia kata, Puan, tak boleh maaf jek.. KENA BAYAR GANTI RUGI!!!!! ermm... saya pon berkerut jugak dahi.. nak ganti ape.. rupanya patung yang jatuh tu dah patah.. so saya kene ganti la patung tu..

Mcm patung kat atas tu la, badan separuh dah patah, tak boleh nak sambung balik.. (ermm, kalu u guna kreativiti u tuk gam semula, rasenya boleh jek elok balik.. dan boleh digunakan semula...) tapi malas nak argue.. since dah mmg silap farah...

So saya pon tanya la, berapa total yang patut saya bayar.. sales girl tu jawab, sebatang patung tu RM500.00... can u imagine dear!!!! then i pon da mula nak hangin.. takkan i nak ganti sekali 3.. bila dia nampak jek saya dah mcm nak hangin.. dia kata, tak puan, ganti satu jek... saya still tak puas hati, sbb kerosakan patung tu sgt minima, which is jari patung tu jek yang patah, lengan patung tu masih boleh disambung lagi.. i dah try da.. masih boleh tergantung..

Dan2 tu jugak, tak macam mane berani nyer saya, saya ckp.. "call ur manager, i want to see ur manager!!" dia kate, ermm.. "sorry puan, manager cuti"... takde pulak manager dia, saya ckp lagi "pls make a call.. i want to speak with ur manager!!" "baik Puan.. saya cuba call manager, skang ni kan christmas, takut dia tak angkat call jek" dalam hati saya.. "peduli ape..."

Bila dia pegi call manager dia.. saya try jugak fixed kan balik patung tu.. boleh jek berdiri ok!! hangin nyerr... hubby saya pon tak puas hati.. lepas dia dtg balik dan saya mmg da agak yang dia tak dpt ckp ngan manager dia. dia kata, klu manager ade pon encik kene bayar RM500 jugak..
So saya pon mula la argue, patung ni masih boleh di pakai semula... elok jek saya dirikan balik semula patung tu.. cuma jari patung tu jek yang patah.. takkan saya nak cover all the cost patung tu... lastly dia boleh kate, bape Puan ngan encik boleh bayar.. hubby saya pulak bengang.. ehhh.. suka2 pulak nak tawar menawar... aduii...

Lastly saya ngan hubby bincang, takpe la kami bayar ape yang sepatutnya jek.. dan kami bayar sebijik jek patung yang farah rosakkan.. BUKAN SEMUA OK!!
Sales girl tu pon kate setuju..
Nampak tak patung nie elok jek berdiri.. bengang tul saya.. yang rosak cuma jari patung tu jek, mcm gambo kat bawah nie....
So kami decided tuk bayo RM250.00 jek.. but still quite a big amount jugak... ishh.. tak puas hati.. tak puas ati...
Ni la butik yang saya da banned nak masuk.. serikkk..
Ini pulak muka cuak + takut + panic anak dara saya.. pity her!!
Tapi lepas jek kami keluar daripada butik tu, ermm hilang da semua takut dia.. happy seperti asal..
Sekadar Renungan :
Jika perkara yang sama berlaku pada keluarga anda, jgn sesekali memarahi atau memukul atau menengking anak anda di depan khalayak ramai.. walaupun sekecil mana anak itu, perasaan malu itu ada dalam dirinya..lagi satu, dalam keadaan seperti itu mesti anak anda akan ketakutan, sbb semua org akan berkumpul dan nak tahu ape yang berlaku.. mesti ramai yang berkerumun dan for sure anak anda sgt2 kaget dan perlukan ibu bapa untuk redakan perasaan takut nya waktu tu..
Saya juga amek iktibar untuk diri sendiri, supaya sentiasa mengawasi pergerakan anak walau kemana pon kami pergi lepas nie.
Biarla wang ringgit yang terbang, yang penting anak saya tak cedera.. sekali lagi saya manjadikan insiden ini sebagai pengajaran utk masa akan datang..
Memang resmi anak2 kan.. sekejap jek takut dia.. lepas tu lupa da.. saya suka amek pendekatan untuk berbual sambil menasihati.. so ianya akan jadi mcm kawan2 berbual, tapi saya akan tegas kan apa yang boleh dan tak boleh buat pada anak saya.. so u all plak guna pendekatan mcm mane kat anak2 u all.. meh la komen sket..
p/s: untuk farah, dah besar nanti bila baca entry ni, jgn lupe resit kat atas yer.. ibu ngan daddy tong2 tu!! hahaha..
no!!! take this as a lesson for ur future guideline as a parents.. jangan bagi cucu2 ibu plak jatuhkan mini queen tu yer..
Ibu and Daddy loves u so much hunny.. jadi anak yang dengar kata ok! be gud sayang...
Luvs,
~ayu@rshad~

Saturday, December 26, 2009

preview

Ade insiden happen harini..
jap lagi daku citer ngan upload gambo skali..
apsal tah.. nk upload2 tak bole plak..

nk masak lemak cilipadi udang ngan rebung.. ade sape2 mau!

Luvs,
~ayu@rshad~

~Mengimbau kenangan setahun yang lalu~

Photobucket
Luvs,
~ayu@rshad~

Monday, December 14, 2009

Pemeriksaan Antenatal ke-3

Selamat Hari Selasa...

Saya baru selesai buat pemeriksaan antenatal pagi tadi..
sebelum ni HB saya turun daripada 12+ jatuh kepada 9.5.. pemeriksaan kali nie alhamdulillah naik 11.3.
Cuma masalah saya sekarang nie, berat badan saya tak naik2.. last cek-up 71.3, then hari ni pon sama.. lastly nurse bagi saya vit B complex utk tambah selera.. so AIEZA, persoalan ko da terjawab!!

Nurse pon tunjuk juga la corak pemakanan yang sesuai utk kesihatan diri dan baby.. saya kenme banyakkan makan sayur2an hijau, buah wajib ambil sebiji sehari.. tak kira la buah ape pon.. susu 2x sehari..

Disebabkan saya nie kan sekejap2 nak pening jek, so seminggu sekali saya wajib makan kerang, hati & limpa.. ermmm... kembang tekak dengar... tapi disebabkan faktor kesihatan kena la gagahkan jua kan.. kalau kakak sihat.. adek pon kene sihat juga kan.. InsyaAllah...

Tadi bila nurse cek degup jantung baby, bergerak laju sangat.. kene marah lagi.. kenapa nurse tanya.. ibu baru habis jogging ker?? hahaha.. saya nie suka jalan laju... rupa nya tak baik utk baby di dalam yer.. untuk peringatan saya dan kawan2 yang sama2 pregnant, sila elakkan berjalan dengan laju, terlalu agresif ketika bekerja, lewatkan makan.. semua ini adalah faktor kepada degupan jantung baby yang laju.. ini menunjukkan baby tak cukup rest.. kesian baby saya..

ok la.. time untuk lunch nie.. nanti saya update lagi..
sampai jumpe lagi.. muahhh... sayang korang semua... thx kerana sudi singgah di sini yer..




Luvs,
~ayu@rshad~

Friday, December 11, 2009

~FELDA RESIDENCE TROLLAK, SUNGKAI, PERAK~

Assalammualaikum, Salam Sejahtera, Salam Satu Malaysia.... cewahh... maklumla orang baru balik berkursus kan...

Kursus yang saya hadiri ini bermula pada 9-11 Disember 2009. Kursus yang betajuk KURSUS PEMANTAPAN KENDIRI bertempat di Resort Felda Trolak, Perak. Pemandangan dan luas kawasan nye sangat2 cantik dan sesuai untuk di adakan kursus. Bilik yang disediakan pon selesa bagi peserta kursus, kami ditempatkan 2 orang sebilik yang dilengkapi dengan single bed, fridge, toilet, TV dan kemudahan2 lain.

9 Disember 2009

Tiba di resort lebih kurang jam 2 petang, terus makan tengahari dan cek-in kebilik masing2. Seusai solat zuhur, program dan aktiviti terus bermula sehingga jam 10 malam. Hari ni, we had a lite topic utk dipelajari. Penceramah utk malam nie, Mejar Bersara Khairuddin Ismail a.k.a MAMU.. nama glemer. Seronok juga dengan MAMU nie.. org nyer ceria n presentation pon not bad.. cuma fasilities yang disediakan jek tak bape nak jelas n memuaskan.. sib bek la saya duk antara yang depan jugak.. kalo tak sure juling bijik mata nak tgk screen.. hahaha..


::Antara gambar sebelum bertolak ke Felda Trolak::



::Ni la MAMU yang saya cerita kan tadi, 2 org anak dara dia tersangat la cantik ok!::

10 Disember 2009

Seawal jam 6.30 pagi kami telah berkumpul di padang kawad (cewah.. padahal jalan tar jek.. keh3..) untuk senaman pagi... tapi sayangnya saya juz join untuk warm up saje... habis warm up.. mereka semua jogging pusing resort n siap buat wall climbing lagi... rugi tak dapat join...
Habis senaman, terus masuk class hingga la ke malam.. sblm tu kami dah diasingkan mengikut kumpulan.. saya dalam kumpulan 5 = KARISMA = NEGARA KUWAIT. hahaha.. mcm2 kan... Seronok la dengan ahli kumpulan saya nie.. semuanya satu hati.. yang penting ape??? KERJASAMA... yang syiok nyer, n\ade 2 makyong dalam group ni.. n sorg yang baru lepas minor operation jari kaki... nasib bek takde games yang melibatkan lari pecut.. kalo tak sure group kami yang paling corot.. hahahah.. Owh lupa nak perkenalkan Penceramah hari ni ialah En. N. Razman A. Rahim a.k.a REM.. hensem org nye.. cara penyampaian ceramah pon sgt2 la menyeronokkan... tak ngantuk saya dengar celoteh dia... ade jek yang akan buat kita tak kering gusi... Hari kedua more pada modul KETRAMPILAN DIRI DAN ETIKA SOSIAL, INTEGRITI DAN AKAUNTABILITI serta AKTIVITI DALAM KUMPULAN. bukan nak angkat bakul sendiri.. tapi hampir keseluruhan TASK yang diberi, KUMPULAN KAMI akan MENJUARAI pertandingan tersebut.. jangan marah ye kumpulan yg lain.. apa yang penting??? KERJASAMA!!!! hahaha..


:: Ni la ahli kumpulan saya (KARISMA a.k.a KUWAIT)::
:: sempat posing lagi dalam kelas ::

:: Ini la En. REM nya, bergaya orangnya, solo lagi.. ataupon ayat yang biasa dia guna.. TAK LAKU lagi.. hahaha::

:: kurang 0.5 markah kerana tak sempat nak lakar jalan::

::Menguji teknik ingatan dan ketepatan masa::

:: kumpulan kami bersama MENARA CONDONG KUWAIT yang dibina HANYA dengan 150 batang straw::

:: Bangunan yang paling tinggi dan paling kukuh menduduki tempat pertama adalah dari NEGARA KUWAIT!! vangga2.. apa yang penting???? KERJASAMA....:::: Aktiviti Malam (Adventure Nite) yang paling tak takut sekali penah saya join.. hahaha::
:: Bersama pengantin Buta, buta2 pon nak kawen jugak yer ko fhad!! gatai!!:: Tamat aktiviti hari kedua pada jam 12:30 malam... penat nye.. tapi sgt2 enjoy!!

11 Disember 2009

Last day... pepagi dah start senaman.. as usual... then terus la buat mini explorace.. mmg menyeronokkan.. habis explore race dalam kul 11.00 lebey, aktiviti dalam kelas.. sambung modul.. then habis sampai kul 12.00.. packing dan cek-out.. selamat tinggal FELDA RESIDENCE TROLAK, SUNGKAI, PERAK.. sampai di Putrajaya around 4.00pm.. penat!!

::Aktiviti pagi, jogging::
::Sedikit sedutan Mini Explorace::


::Bersama adek2 BKKPA ku tersayang::
::Posing ngan En. REM::

:: Di akhir majlis, kami menyanyikan lagu bersama-sama, sambil memohon maaf di antara satu sama lain::


:: sempat posing lagi yer::


Semoga berjumpa lagi!!
P/S : Amy, senyum lebey2 ade makna tu.. kahh!!!


Luvs,
~ayu@rshad~

Nasi Lemak Weekend

Assalammualaikum...

Selamat Pagi, selamat tengahari semua....
Hari ni bersemangat waja saya memasak.. sbb sgt2 teringin nak makan nasi lemak... hehehe.. tanya hubby dia pon ok jek... so saya masak la nasi lemak untuk santapan hari ni.

Siap ckp kat hubby, nasi lemak nie utk bekpas, mkn tengahari, makan petang, makan malam merangkap super sekali kalo mahu yer.. wakakakakaka.. hahaha.. rajin ada makna nie kan.. hehehe... senang masak sekali, terus leh makan sampai malamm.. jimat tenaga.. mana taknye.. baju plak menunggu utk dibasuh tu bergunung2 tau tak.. huhu...

so, jom la kita layan jek menu hari nie.. ade nasi lemak, sambal tumis ikan bilis, daging black pepper, kangkung goreng belacan, telur dadar tomato n pelengkap nasi lemak.. mesti la ade ikan bilis n kacang goreng... jom kita layan....

**jgn ade yang kecoq ayaq lioq plak yer.. hehehe (perasaaannnn...)

::nasi the lemak::

::sambal tumis ikan bilis::


::daging black pepper::


::kangkung belacan::

::telur dadar tomato::

::ikan bilis & kacang::

::The Santapan::


**Amacam?? ok ker?? ok jek la kan... yang penting kenyang...
**nak bgtau ni.. baru dpt call, mlm nie ade kenduri kat umah akk sepupu... so, selamat la perut.. idok ler ko diisi nasi lemak sepanjang hari..hehehe.. nasib ko le perutt...




Luvs,
~ayu@rshad~

~PENGUMUMAN~

Hi semua,


Saya baru selamat sampai di rumah nie..

Sepeninggalan 3 hari bermula 9-11 Disember 2009 kerana berkursus di RESORT FELDA TROLAK, SUNGKAI, PERAK. wut a nice place!! (tgh musim buah moktan ngan cempedak.. banyak woo)



Nanti kite update blog ini yer.. masih penat lagi nie..

Jadual sepanjang 3 hari sgt2 paxk ok.. namun seronok n enjoy...

Mane tak nye, dah lama x naik bus.. hahahahaha... jadi bujang sekejap.. walaupun sekejap2 tipon hubby nak cakap ngan farah..



Ok la dearie frens, nanti saya update lagi cerita di sana yer... till then.. take care yer tawan2...



p/s : so far, conditions baby sepanjang 3 hari nie sgt baik (InsyaAllah dan da start kicking, especially bila ibu dia bersukan.. dia pon active.. hehehe..



Luvs,
~ayu@rshad~

Sunday, December 6, 2009

~H.A.R.I. A.H.A.D~

Salam...
Hari ini genap 4 bulan saya preggy..
Doakan kesihatan saya sentiasa ditahap yang baik selalu yer..
Saya nak citer sket ttg arini...
Arini hubby ajak p 2 umah orang kawen.. 1 umah boss dia, satu lagi umah kawan dia.. sib bek dua-dua dekat.. kat bangi ngan kajang jek.. ok la tu...
Habis kenduri kawen tu, saya ajak hubby teman recce spek (cermin mata).. so da terlanjur kat kajang, saya pon ajak la p tesco.. tgk2 kat sana ade sebijik jek kedai.. harga pon x berapa nak berpatutan.. ok la... gerak plak g bangi... hubby nak gunting rambut dia.. selesai dia habis gunting rambut kat kedai india tu, trim plak rambut depan farah.. kasi samarata.. kalo ibu dia yang gunting, jawab nyer hentam taruk je la... so mamat tu pon trim la rambut depan dia... sib bek la farah behave.. tak nangis.. daddy tolong pegang muka dia sbb time mamat tu nak potong, kepala dia asik nak tunduk ke bawahh jek.. selesai diorang potong rambut... saya ajak la hubby ke billion yang bersebelahan tu jek... nak sambung recce spek...

Sampai kat billion, pon ade sebijik jugak kedai optik... ermm saya tgk harga lebih murah banding kat kajang tadi.. frame + lens less than RM300.. tu yang saya suka nak dengo tu.. hehee..

Lepas pilih bingkai yang sesuai, then g peksa mata, akhir nya dapat la spek yang saya mahukan tu... hopefully lepas ni, dengan ada nya spek nie, membantu la ringankan sakit kepala saya.. pasal power mata, xla teruk sgt, kecuali silau cahaya...boleh tahan tinggi la jugak.. tapi cuma mata kanan saya jek yang silau tinggi.. satu la normal.. ok..dah habis cite pasal spek...

Saya ajak hubby teman saya potong rambut plak.. nie semua gara2 saya taknak sakit kepala.. so ape jek yg menyebabkan sakit kepala nie saya nak cuba reduce.. rambut saya plk jenis tebal, panjang lak tu.. lastly p saloon soh kasi nipis n at least leh ikat rambut pon cukup la.. ermmm selesai dia potong rambut, saya rasa kepala saya sgt ringan sekali... sbb rambut saya sudah sgt2 kontot! ayoyo.. nak ikat pon boleh ciput je la... lantak la.. yang penting x sakit kepala.. kannnn...

Pas abis gunting rambut, perut pon da bunyi semula mintak diisi.. hubby plak tingin nak makan naan cheese.. (sapa yang mengandung nie.. confuse I!).. so layankan je la.. saya pon order la mee goreng basah... hampehhh tul kedai tu.. ade ke mee kasar tu dia x cuci dulu.. baru sesuap saya makan dah rase kaporr.. faill terus.. langsung tekak x boleh nak terima... hubby pon offer food dia, rase sepotong.. adoyaiii.. pon xle nak masuk jugak... lastly saya minum air jek la...

Habis makan sume, kami terus la balik... farah pon dah flat... nak sampai umah terus dia tertidur kat pangkuan saya.... sekian cerita HARI AHAD saya..

**Saja la nak tunjuk kat korang penampilan baru saya... ape komen yer... jgn meluat udah ler.. bed aku pon nak amek gambo guna webcam jugak... bukan ko jek boleh tau.. aku pon boleh jugak... jgn marah bed!! hahaha


Luvs,
~ayu@rshad~

Friday, December 4, 2009

~Perasaan~

Kadangkala apa yang kita marah belum tentu berasas..
Kadangkala apa yang kita pertahankan tu pon belum tentu pasti..

Ikut kata hati mati, ikut rasa kelak kan binasa..
Betul la pepatah tu kata....

Thursday, December 3, 2009

~Pembawakan 2~

Hari ni da masuk hari kedua saya on MC..

Kali nie nyer pregnancy, sangat2 sakit kepala.. muntah2 xde.. tapi sakit kepala yang teramat sgt.. sampaikan kalo balik dari kije tu sure dah takle nak buat ape sampai ke malam.. until my hubby picit kepala, kuar segala angin, barula rase ok...

saya refer kat doc, dia kata normal.. adui mak.. kalo normal, cmne la saya nak kije kalo tiap2 hari sakit kepala... bukan pening2 biasa ok.. sampai nak pitam kalo saya sakit kepala.. siap nak muntah dan asik berppp angin jek.. malu saya kalo kat opis... doc ade tanya jugak, saya nie rabun ker?? mmg la.. tapi waktu sekolah dulu... so dia soh saya g peksa mata... sbb kije byk refer computer, so bila mata letih dan tak boleh fokus, tu yang dia tarik urat di kepala..logik jugak yer.. tapi... kalo nk kene pakai spek semulaa.... alahaiiii... bercintanya saya.... kos lagi.. aduiii...

ade tak korang rase sakit kepala time peknan cmni.. biasa nye ramai kawan2 kate, setiap pregnancy lain2 cara pembawakan nye... mungkin la jugak yer... tapi, seriusly, saya mmg x tahan... ok la.. nnti saya sambung lagi yer.. perut lapar pulak.. hujan2 cmni makan cekodok pon sedap jugak kan.. buat nescafe panas.. nyummyyyy....

kalo dapat yang ni pon sedap jugak yerk... wink**wink


Luvs,
~ayu@rshad~

Look-alike sape ea???

Salam...
Lama da blog nie bersawang... saya nak sapu sket la.. takut kang spider beranak pinak plak..
kali nie x cite pasal pregnant.. cuma saja tgn gatal nak buat look-alike meter nie...
Org lain dah berkurun buat, saya baru terhegeh2 nak cuba.. tapi x kisah la kan.. orang, orang punya pasal la.. saya baru berkesempatan nak buat.. nak buat cenna.. hahahaha..
jom layan..





Luvs,
~ayu@rshad~

Saturday, October 10, 2009

~Pembawakan 1~

Salam,

Entry kali ni nak cite pasal diriku, entah lah, peknen kali ni alhamdulillah (sehingga ke saat ini, coming soon x tau la yer) xde plak morning sickness.. xde muntah2.. cuma setakat pening, meloya, angin tu ade la..

Just nak share, last weekend, kan daddy outstation, so tinggal berdua jek ngan farah kat umah. Badan dah rase cm x sedap.. tapi gagahkan jugak la sbb berdua jek ngan si manja ku tu kan.. bila tengahari tu sempatla masakkan lauk tuk farah nak lunch, sedang elok habis jek masak, terus daku rase cm goyang jek, pandangan pon nak kabur.. dalam hati dah terpikir cm nak pitam nyer simptom jek nie..

Terus terjelepuk kat dapur, sib bek la x pitam ke apa, masih lagi sedar.. hp pon sib bek dekat dapo jugak, dah kaget daku sempat lagi call hubby, dia pon takut jugak, kate tu mmg mcm nak pitam, then dia soh on the spot baring n naikkan kaki tinggi2.. x sempat nak masuk bilik da, daku landing jek kat dapo tu, naikkan kaki kat laci2 kabinet tu.. nasib baik jugak farah x buat perangai n elok jek tgh tgk tv kat hall.

Nak dekat 30 minit jugak la daku terbaring jek, sbb kalo angkat pala trus rase cm gelap mata tu jugak.. lastly buat tido dalam sejam, baru ok sket, farah pon temankan ibu tido.. tu pun merangkak masuk dlm bilik.. farah nampak terus dia pon ikut merangkak.. lawakkk tul.. dia ingat ibu dia main2 kot...

Nak ikutkan tiap2 hari daku minum susu, kalo nak kate low blood tu x pasti jugak la, sbb daku mmg ade history low blood nie.. Cuma satu yang daku pasan, daku x le nak berdiri lelama, tu yang nak buat gelap mata.. mcm2 kan pembawakan nie..

Hopefully, perkara2 mcm nie bersifat sementara la kan.. esok2 hilanglah hendaknya..
Doakan jua untuk daku n kandungan supaya jauh daripada perkara2 yang tak diingini yer..

One thing kan.. kenapa daku rase MALAS yang teramattttttt sangat yer???? Penat tau melayan rase MALAS nie...

Luvs,
~ayu@rshad~

Thursday, October 1, 2009

Rezeki

Salam kengkawan,

Sebenarnya inilah yang nak kongsi ngan u all semua.....



*
*
*
*
*



hehehe... Farah nak dapat adek la.. doakan semoga saya ngan baby yang dikandung ini sentiasa sihat dan jauh dari pelbagai musibah dan dugaan yer.. amin..

Nak cita sket, saya buat pemeriksaan ni dalam minggu ni jugak, di Putrajaya. Waktu balik dari kampung saya di Melaka, dah mula rase tak sedap badan, sakit tekak, selsema. Ingat kan semua tu sbb penangan makan juadah raya yang banyak sgt dan dok pekena ais tak benti...
So malam jumaat (siangnya saya dah start kije) tu, saya dah flat, badan pon da start panas, tapi sempat lagi tunggu siaran NUR KASIH tu.. (tapi last week takde kan?? hampaaa saya). saya sempat bermanja ngan hubby saya mintak bwk kan panadol dan air.. bila dia hulur jek panadol dan air tu, saya sempat ckp kat hubby, "entah2 I pregnant kot bie?", hubby saya jawab " Alah u tu, demam sket jek perasan peknen.." saya pon tak amek pusing la.. pas telan panadol tu, saya pon zzzzz sampai pagi esok...
Esoknya pagi2, saya masih tak puas hati, sib bek mmg spare pregnancy test kit tu kat umah, 1st urine terus saya test, baru letak 3 titik urine, then nak cebok la, x sempat nak cebok dah kuar 2 line.. tekejut beruk gakla saya... (tapi dah senyum meleret2 da dlm toilet waktu ni)
Lepas habis urusan dlm toilet sume, saya terus dapatkan hubby saya. Saya masih tanya soklan yang sama mcm mlm tadi.. dia kate saya perasan sendiri jek... saya pon geram, tunjuk la test kit tu kat dia.. terus terbuntang bijik mata dia.. betul ke ni?? hubby saya tanya... pregnant???? hahahahaha..
saya pon mcm x percaya jugak, esoknya saya beli test kit yang baru, test waktu tengahari dan hasilnya mcm test kit no.2 kat atas tu la..
begitu la ceritanya..
Pada masa yang sama, saya bersyukur sangat2... sesuai sangatlah pon kalau Tuhan berikan kami suami isteri rezeki anak kedua memandangkan KAKAK FARAH pon nak menginjak ke umur 3 tahun.
Skang nie, kalau saya tanya mane adek Farah, mesti dia akan belai perut saya, kalau saya tanya, sayang adek tak?? mesti dia senyum, angguk kepala dan cium tummy saya.. so sweet kan kak long sayang adek dia...
Hopefully Farah akan jadi Kak Long yang bertanggungjawab kepada adek2 nya nanti.. amin...
Luvs,
~ayu@rshad~

Wednesday, September 30, 2009

~Sharing is Caring~

I have something to share, but dunno how to tell u my dearie friends...

I have a very, very gud news to share with...



Luvs,
~ayu@rshad~

Friday, September 25, 2009

~2 hari sebelum raya~

Salam semua,

Masih dalam mood raya lagi kan.. ye la baru seminggu kita sambut syawal kan..


Saya nak cite pasal anak kesayangan saya nie.. 2 hari sebelum sambut raya, kami pegi shopping baju raya atok n daddy...


tengok la gelagat anak dara saya nie kalo ade atok nyer.. tak boleh berenggang..

kalo dengan bapak mertua saya pon cmtu jugak... pandai dia bagi kasih sayang.. tak lebih tak kurang.. dan takde yang kecik ati kan... hehehe...


meh la tgk gambo2 jantung hati saya nie..


kalo nak amek gambo, mesti nak tepek kat atok jugak..



tgk tu.. nak posing pon tepi atok dia jugak


sempat lagi kiss atok tu.. alahai cucu atok nie.. bikin hati cair jek..


still nk posing ngan atok dia..


ni nak amek belon kat stage shopping complex tu..

ni la aksi bila ibu tak bagi amek belon kat tepi tu.. hahahahaha

farah.. farahh..

rase nak geget jek dia nie tau!!


Luvs,
~ayu@rshad~